درمان مسمومیت های خردسال ها
معالجه مسمومیت های خردسال ها
گونه های گوناگونی از مواد سمی موجب بروز مسمومیت در کودک ها میشوند که درپی با طرز های اساسی معالجه مسمومیت های خردسالان آشنا متخصص اطفال می شویم.
خردسال ها دنیای فضا خویش را با تک تک حواس خویش به عنوان مثال چشایی کاوش می نمایند. در سود، منزل و دور و بر گوشه و کنار جای های خطرناکی برای آنها خواهند بود؛ جایی که مواد سمی همچون مواد آرایشی، منزه کننده ها، داروهای آنفو لانزا، مسکن ها و ... سهوا به وسیله خردسال ها بلعیده میگردند. هر سال میلیون ها نوباوه برای معالجه مسمومیت های متفاوت به مرکز ها درمانی و حفظ های اورژانس منتقل میشوند. الگوهای مسمومیت بر طبق تیم سنی، نوع قرار گیری در معرض ماده سمی و ماهیت و ترازو مصرف ماده سمی گوناگون خواهند بود.
برای سال های اکثری کل مسمومیت های خردسالان با یک رژیم مشترک پاک سازی کارکشته و رژیم نوش دارو استاندارد معالجه می شدند. همچنان این که تطهیر دستگاه گوارش برای چه بیمارانی مطلوب میباشد، گزینه مشاجره میباشد. ضد عفونی کردن معده به امداد ذغال فعال یا این که شستشوی معده چندان برای معالجه مسمومیت های خردسالان سفارش نمیشوند و صرفا در مفاد شدید مسمومیت گزینه به کارگیری قرار میگیرند. دکتر می بایست نوع و مقدار ماده سمی بلعیده گردیده، ترازو سمیت، وقتی که از بلع ماده سمی قبل میباشد و علائم ظواهر گردیده را در حیث داشته باشد.
شستشوی معده
شستشوی معده برای سال های اکثری برای دفع سموم بلعیده گردیده از معده آیتم استعمال قرار میگیرد. این طرز مشمول تزریق آب نمک ساده از روش یک لوله دهانی- معده ای گران قدر میباشد. این لوله ها مقدار قابل توجهی از محتویات معده را بیرون می نمایند البته به انگیزه اندازه، نقص در قرارگیری و تحریک دهن به مشقت بوسیله مریض تحمل می گردند. در حالتیکه مجال متعددی از بلع ماده سمی قبل باشد، شستشوی معده چندان برای مریض مفید نخواهد بود. به عنوان مثال پیامدها احتمالی آسپیراسیون، خلل تنفسی، زخم مکانیکی یا این که ساختوساز رخنه و عدم تعادل الکترولیتی میباشند. به طور تقریب مطالعات اندکی نماد دهنده اثرگذاری و ایمنی شستشوی معده در بیمارانی که در معرض سموم قرار گرفته اند، میباشند. انجمن سم شناسی بالینی ایالات متحده و انجمن مرکز ها سموم و توکسیکولوژیست های بالینی در اروپا به کار گیری روتین از شستشوی معده برای معالجه مسمومیت های خردسالان در اورژانس را رد می نمایند مگر در مواردی که در زمان یک ساعت بعداز بلع سموم و به وسیله پزشک معالج مجرب جاری ساختن گیرد.
ذغال فعال
ذغال فعال قادر است جذب طیف وسیعی از سموم در معده و روده ها را کم کند. استعمال از ذغال فعال عموما به کودکانی یاری می نماید که کاربامازپین، داپسون، فنوباربیتال، کینین، تئوفیلین، سالیسیلات ها، فنیتوئین یا این که والپروئیک اسید را بلعیده اند. ذغال فعال جریان روده ای- کبدی و انتروانتریک داروها را در لومن روده در گیر نقص می نماید. به کارگیری آن به انگیزه مزه، ظواهر و میل خردسال ها به استفراغ بعداز مصرف محصور گردیده است. ضمن این، بعضا دست اندرکاران سمی به نیکی بوسیله ذغال فعال جذب نمیشوند. انجمن سم شناسی بالینی ایالات متحده به کارگیری روتین از ذغال فعال برای معالجه مسمومیت های خردسالان را مگر در مواردی که یک ساعت از بلع سم قبلی میباشد، سفارش نمی نماید. شواهد اندکی مبتنی بر این که به کارگیری از ذغال فعال پس از سپری شد یک ساعت میتواند اثر گذار باشد، وجود دارااست. در شکل استعمال از این ماده، نسبت ذغال به دارو 10 به 1 خواهد بود. دوز 1 تا 2 گرم بر هر کیلوگرم برای کودکانی که مقدار نامشخصی از ماده سمی را بلعیده اند پیشنهاد می شود. دوز نخستین اکثر زمان ها به یاور یک برهان مسهل همچون سوربیتول مصرف می گردد تا مزه ذغال را بهبود بخشد و از روده ها عبور نماید. دوزهای آجل دربردارنده سوربیتول نخواهند بود؛ چون موجب ناهنجاری های مایعات و الکترولیت ها میشود.
مسهل ها و پاک سازی روده
دوز بالا از مسهل ها در تطهیر مجاری گوارشی تحتانی از سموم مفید میباشند؛ با این اکنون، این داروها خطر عدم تعادل الکترولیت ها و بی آبی تن و همینطور درد و کرامپ را بهدنبال داراهستند. همانطور که گفته شد، سوربیتول به هم پا دوز نخستین ذغال فعال (کم کم به یاور دوز های آجل) مصرف می گردد. پلی اتیلن گلایکل کمتر موجب عدم تعادل الکترولیت ها میشود و برای تطهیر روده در برخی از مسمومیت ها کاربرد دارااست. با این کهاین طرز معالجه مسمومیت های کودک ها ممکن میباشد برای آن هایی که مقدار متعددی از فلزات یا این که داروهای زمانبر تاثیر را بلعیده باشند یاری کننده باشد، آزمایشات بالینی اندکی پیرامون اثربخشی این طرز در کودک ها جاری ساختن گرفته اند.
معالجه مخصوص سم
در صورتی معاینات فیزیکی یا این که حاصل آزمایشگاهی نماد دهنده یک مسمومیت خاص باشند، پزشک معالج می بایست معالجه های خاص ماده سمی همچون نوشدارو را تجویز کند. نوش دارو ها معمولا بعداز این که حالت مریض به ثبات میرسد (یکسری ساعت اولیه پس از بلع ماده سمی) مصرف میشوند و به انگیزه عصر تاثیر کوتاه اکثر وقت ها در یکسری دوز تجویز میشوند.
برچسب: متخصص اطفال،